Traducere din limba franceză:  Anca CIUPA – Traducător autorizat limbă franceza

NOTALEX                                                                                                                     Nr. repertoriu: 2020/0753
Notari Asociați                                                                                                            Administrator: ADA
Olivier Brouwers                                                                                                         Dosar: N. 52680
Frederic Convent
Tijl de Troyer
Olivier Dubuisson
Jérôme Otte-Ingeveld
SPRL – BVBA NOTALEX
RPM – RPR BXL 0703.878.322
Avenue de la Couronne 145F Kroonlan 145F
1050 Izelles – Elsene
Tel. 02 627 46 00 / Fax: 02 627 46 90
info@notalex.be / www.notalex.be

„Club Nautique du Danube”
Abreviat „CND”
Asociație internațională fără scop lucrativ
1140 Evere, Avenue Jules Bordet 160/16
CONSTITUIRE

ANUL DOUĂ MII DOUĂZECI
La douăzeci și cinci februarie
În Ixelles, la Biroul din Avenue de la Couronne 145/F
Înaintea noastră, Maître Tijl DE TROYER, Notar în Ixelles, exercitând funcția în cadrul societății private cu răspundere limitată „NOTALEX” din Iexelles, avenue de la Couronne, 145/F.
S-AU PREZENTAT
1) Domnul IVAN Laurențiu – Cristinel, născut în Municipiul București Sector 4 (România), …
2) Domnul IANCU Cătălin – Mihăiță, născut în Jud. Olt, Oraș Corabia (România), …
3) Domnul TUTU Dumitru – Gabriel, născut în Jud. Buzău, Com. Merei (România), …
Mai jos denumiți „FONDATORI”
Fondatorii de la punctele 1), 2) și 3) sunt reprezentați în prezentele de Domnul MUNTEAN Cristian Dorian, născut în Târnăveni (România), …. conform procurilor sub semnătură privată datate din 23 februarie 2020, a căror copii rămân atașate prezentei.
Persoana prezentă ne-a cerut să arhivăm din punct de vedere autentic crearea unei asociații internaționale fără scop lucrativ
Mai jos denuită „ASOCIAȚIA” a cărui act constitutiv de mai jos este elaborat conform legii din 23 martie 2019, care introduce Codul societăților și a asociațiilor și face trimitere la dispoziții diverse.
Mai jos deumită „LEGEA”.

I. DECLARAȚII PREALABILE
A. PROCURI
Procurile mai sus menționate vor rămâne atașate prezentelor.
Persoana prezentă, în calitatea sa de eventual mandatar, recunoaște faptul că Notarul semnatar l-a informat cu privire la consecințele unui mandat invalid și declară în mod expres că îl descarcă de orice responsabilitate legată de validitatea acestor procuri și a puterilor conferite prin acestea.
Ei se declară fiecare personal responsabil de toate angajamentele luate în numele mandantului lor, respectiv în măsura în care validitatea mandatului și a împuternicirilor nu ar fi în totalitate recunoscută.

B. CREARE – FONDATORI
Asociația este creată de următoarele persoane fizice:
1) Domnul IVAN Laurențiu – Cristinel, mai sus menționat.
2) Domnul IANCU Cătălin – Mihăiță, mai sus menționat.
3) Domnul TUTU Dumitru – Gabriel, mai sus menționat.
care sunt așadar recunoscuți ca primii săi membri.
Numai membrii fondatori de mai sus, reprezentați așa cum s-a menționat, vor fi considerați fondatori ai asociației.

C. PERSONALITATE JURIDICĂ
Asociația nu va fi totuși dotată cu personalitate juridică decât din data deciziei regale de recunoaștere prin intermediul aprobării actului constitutiv, care nu va fi opozabil terților decât din ziua publicării lor în anexele Monitorului Belgian după depunerea lor la dosarul ținut la Grefa Tribunalului Societăților din arondismentul unde se află sediul asociației.

D. ÎNCEPEREA ACTIVITĂȚILOR – PRIMUL EXERCIȚIU SOCIAL
Asociația își începe activitățile începând din ziua semnării prezentelor.
Primul exercițiu social al asociației începe în ziua prezentelor și se va încheia la 31 decembrie 2020.
Prima adunare generală ordinară se va ține în 2021.

E. PRELUAREA ANGAJAMENTELOR
Toate angajamentele, precum și obligațiile care rezultă din acestea, și toate activitățile întreprinse anterior prezentelor de la 1 ianuarie 2020 în numele și pentru contul asociației în formare sunt preluate de asociația în prezent constituită.
Legat de activitățile de realizat posterior prezentelor și până la achiziția personalității juridice de mai sus, ceilalți fondatori declară că numesc pe Domnul IVAN Laurențiu – Cristinel, fondator menționat la 1), drept mandatar și îl împuternicesc, pentru ei și în numele lor, conform articolului 2:2 din lege, de a lua angajamentele necesare și utile realizării obiectului pentru contul asociației în formare, aici constituită.
Acest mandat nu va intra în vigoare decât dacă mandatarul, în cadrul subscrierii numitelor angajamente, acționează de asemenea în nume propriu.
Operațiunile îndeplinite conform acestui mandat și preluate pentru contul asociației în formare și angajamentele care rezultă din acestea vor fi considerate ca fiind subscrise încă de la început de către asociația aici constituită.
Aceste preluări nu vor avea efect decât în ziua când asociația va avea personalitate juridică.

F. UTILIZAREA LIMBILOR
Prezentul act este elaborat în limba franceză pentru a putea fi publicat în aceeași limbă în anexele Monitorului Belgian conform dispozițiilor legale care reglementează utilizarea limbilor în Belgia.
Persoana prezentă declară că știe suficient de bine limba franceză pentru a înțelege lectura numitului act și scutește Notarul semnatar de a-l da spre traducere, indiferent de limbă.
În cazul divergenței de interpretare față de eventualele traduceri, numai versiunea franceză, a prezentelor și a modificărilor sale, primită în formă autentificată va avea forța legii între părți.

G. STRĂINI – PERMIS
Persoana prezentă declară că notarul semnatar i-a atras atenția asupra dispozițiilor:
legii din 19 februarie 1965 privitoare la exercitarea de către străini a activităților profesionale independente;
articolului 1 din decizia regală nr. 22 din 24 octombrie 1934 cu modificările din prezent cu privire la interdicția de a exercita anumite profesii;
legii-program din 10 februarie 1988 pentru promovarea societății independente prin intermediul îmbunătățirii cunoștințelor de bază de administrare.

F. TAXE DE CONSTITUIRE
Persoana prezentă declară că suma taxelor, a cheltuielilor și a remunerațiilor sau a cheltuielilor de orice natură, care sunt în sarcina asociației sau care sunt puse în sarcina sa pentru constituire, se ridică la aproximativ o mie opt sute douăzeci și unu de euro și optzeci și patru de cenți (1 821,84 €).

II. ACTUL CONSTITUTIV
Persoana prezentă a elaborat apoi actul constitutiv al asociației după cum urmează:
TITLUL 1: ACTUL DE BAZĂ
Articolul 1. Forma – denumirea
Asociația este constituită sub forma unei asociații internaționale fără scop lucrativ, de utilitate internațională, conform legii și este denumită „Club nautique du Danube” sau abreviat „CND”.
Toate actele, facturile, anunțurile și publicațiile, precum și celelalte documente emise de asociația internațională fără scop lucrativ trebuie să menționeze denumirea sa, precedată sau urmată imediat e cuvintele „asociație internațională fără scop lucrativ” sau de sigla „AISBL”, precum și de adresa sediului său.
Articolul 2. Sediul
Sediul asociației este stabilit în Belgia, în regiunea Bruxelles – Capitală.
Sediul asociației poate, prin decizia majorității simple a membrilor prezenți sau reprezentați ai Consiliului de Administrare, să fie transferat în orice alt loc din Belgia.
Orice act care constată transferul sediului asociației va trebui depus (in extenso) la dosarul asociației ținut de grefa Tribunalului Societății de la sediul asociației și publicat în anexele Monitorului Belgian.
Societatea poate stabili, prin simpla decizie a adunării generale, sedii administrative, agenții, și sucursale, secretariate sau birouri atât în Belgia, cât și în străinătate.
Articolul 3. Scopuri – activități
Asociația are ca scop dezinteresat, de utilitate internațională (scopuri dezinteresate):
promovarea intereselor proprietarilor de ambarcațiuni de agrement;
schimbul de informații între membri;
dezvoltarea durabilă a turismului nautic de agrement;
armonizarea în țările UE a activităților specifice navigației de agrement cu legislația europeană și recomandările ONU și UE;
influența pozitivă a securității navigației, atât în apele interne, cât și pe coastele și mările libere;
reprezentarea punctelor de vedere a membrilor săi în fața instanțelor și a organizațiilor internaționale;
acțiuni coerente și concrete pentru protecția și conservarea mediului;
orice operațiune economică sau comercială, în general de orice natură, în sensul cel mai larg al termenului;
orice alt obiectiv în interesul membrilor, așa cum va fi determinat de Adunarea Generală;
Pentru realizarea acestor scopuri dezinteresate, asociația va putea efectua toate activitățile legate de scopurile mai sus menționate.
Ea dispune, în general, de o capacitate deplină juridică pentru îndeplinirea tuturor actelor și a operațiunilor având un raport direct sau indirect cu obiectul său și care ar fi de natură a facilita direct sau indirect, în totalitate sau parțial, realizarea acestui obiect.
Ea se poate interesa prin asociere, aport, fuziune, intervenție financiară sau alt mod în toate societățile, asociațiile sau întreprinderile a căror obiect este identic, analog sau conex obiectului său sau susceptibil de a favoriza activitățile și obiectivele descrise mai sus.
Ea poate exercita funcțiile de administrator sau de lichidator în alte asociații.
Se poate pune garant sau furniza garanții reale pentru persoane juridice a căror obiect este identic, analog sau conex obiectului său sau susceptibil a favoriza activitățile și obiectivele descrise mai sus, în sensul cel mai larg.
Articolul 4. Independență
Asociația este independentă și funcționează în mod autonom față de toate guvernele, instituțiile politice și interesele financiare.
Articolul 5. Parteneriat
Asociația poate lucra în parteneriat cu toate societățile, organizațiile, instituțiile, persoanele și grupurile pentru promovarea scopurilor și a obiectivelor sale.
Articolul 6. Membri
Asociația este compusă din membrii activi, membrii asociați și membrii de onoare. Membrii activi sunt numiți „membri activi”, iar membrii asociați sunt numiți „membri asociați”. Numai membrii se bucură de totalitatea drepturilor acordate asociaților prin lege și prezentul act constitutiv.
Numărul membrilor nu este limitat, iar minimul lor este fixat la doi (2).
Sunt membri, fondatorii actului de constituire, precum și orice altă persoană admisă ulterior cu titlu de membru și a căror mandat a fost reînnoit, dacă este necesar, conform prezentului act constitutiv.
Consiliul de Administrație poate admite membri de onoare, care vor participa la scopul asociației. Ei vor fi invitați să participe la adunări și vor avea aici vot consultativ.
Membrii de onoare sunt aleși de Consiliul de administrație și sunt scutiți de plata cotizației anuale cu excepția cazului în care, pe lângă calitatea de membru de onoare, va opta și pentru aceea de membru activ.
Articolul 7
Admiterea noilor membri este subordonată următoarelor condiții:
a) membrii activi:
– să fie o persoană fizică sau juridică;
– să fie proprietar sau coproprietar al unei ambarcațiuni;
– să dețină un certificat internațional de conducător de ambarcațiuni sau să desemneze o persoană titulară a acestui certificat și care va naviga pe ambarcațiunea respectivă,
– să declare că în utimul an scurs, înainte de a se alătura Asociației, că nu a făcut obiectul nici unei condamnări penale și nu a comis nici o infracțiune legată de legislația și de reglementarile în materie de navigație;
– să cedeze jumătate din drepturile de proprietate ale ambarcațiunii Asociației, indiferent de numărul coproprietarilor numitei ambarcațiuni;
– să afișeze pe ambarcațiune, pe întreaga durată a adeziunii la Asociație, atât însemnele legale cât și emblema clubului.
Independent de ceea ce precedă, calitatea de membru activ poate fi recunoscută și membrilor de onoare ai Asociației.
b) membrii asociați:
– să fie o persoană fizică sau juridică ce nu satisface condițiile articolului 7 a) din prezentul act constitutiv.
c) membrii de onoare:
– să fie o persoană fizică sau juridică căreia îi sunt recunoscute merite în lumea navigației, în comunitatea navigatorilor sau se bucură de notorietate în domeniul în care activează, oricare ar fi acela.
Consiliul de administrare poate recunoaște calitatea de membru activ oricărui membru de onoare, la simpla cerere.
Demisie
Membrii (de diverse categorii) își pot da demisia în următoarele condiții:
Adeziunea poate fi reziliată la cererea fiecărui membru printr-o scrisoare, un e-mail sau orice alt mijloc, adresat Președintelui Consiliului de Administrare.
Demisia trebuie anunțată președintelui organului de administrație, indiferent de ziua săptămânii, între 7,00 și 23,00.
Mesajul care anunță demisia va fi postat de Președintele Consiliului de Administrație, la cel puțin trei ore după primirea sa, exact sub aceeași formă, pe pagina publică a asociației, pe forum sau pe grupul WhatsApp al asociației.
Demisionarul poate reveni asupra deciziei sale în două (2) ore de la anunțarea demisiei sale, perioadă în care poate discuta decizia sa cu Președintele Consiliului de Administrare.
Orice membru demisionar poate redeveni membru al asociației, la cerere, după un termen de trei (3) zile începând de la demisie, cu condiția acceptării de către Președinte.
Excludere
Excluderea membrilor asociației poate fi propusă de Consiliul de Administrare, după ascultarea apărării persoanei vizate, și trebuie să fie pronunțată de adunarea generală cu majoritatea a trei sferturi din membrii prezenți sau reprezentați. Consiliul de administrare poate suspenda persoana vizată până la decizia adunării generale.
Expulzare
Membrii activi și membrii asociați pot fi expulzați din Asociație în cazul neplății cotizației din rea-credință.
Consiliul de Administrare este competent pentru aceste cazuri și decizia sa va fi comunicată tuturor membrilor Asociației.
În cazul expulzării, drepturile precizate în prezentul act constitutiv vor fi respectate.
Membrul care încetează (prin deces sau altfel) să mai facă parte din asociație este fără drept pe fondul social.
Coproprietatea ambarcațiunii:
În cazul:
– demisiei unui membru activ
– modificării categoriei de membru
– expulzării sau excluderii
Asociația este obligată să repună , în cel mai scurt timp, situația coproprietății ambarcațiunii în starea sa inițială, adică a celei existente înainte de adeziunea la Asociație.
În cazul decesului membrului activ, toate drepturile care decurg din prezentul act constitutiv, vor fi transferate moștenitorilor săi. Calitatea de membru al Asociației poate fi cedată în urma decesului, moștenitorilor membrului decedat.
Articolul 8
Membrii vor fi invitați să plătească o cotizație fixată anual (pentru categoria de care aparțin) de către adunarea generală la propunerea consiliului de administrare.

TITLUL 2: ORGANIZARE
Capitolul 1 – Guvernanță (Administrare – gestiune – reprezentare)
Articolul 9. Adunarea generală (Organul general de conducere)
Adunarea generală deține totalitatea puterilor care permit realizarea scopului sau a scopurilor, precum și a activităților Asociației.
Ea este compusă din toți membrii activi.
Membri aderenți și membrii de onoare pot asista la aceasta cu vot consultativ.
Țin mai ales de competența sa următoarele:
a) aprobarea bugetelor și a conturilor;
b) alegerea, revocarea și descărcarea administratorilor și, după caz, a auditorilor;
c) modificarea actului constitutiv;
d) dizolvarea asociației;
e) excluderea membrului;
f) adoptarea unui regulament de ordine internă.
Articolul 10
Adunarea generală se reunește de plin drept sub conducerea Președintelui Consiliului de Administrare, în fiecare an, la sediul și în locul indicate în convenție, cel mai târziu în șase (6) luni de la încheierea exercițiului precedent.
Aceasta se realizează prin convocare trimisă prin scrisoare, fax, email sau orice mijloc de comunicare cu cel puțin zece (10) zile înainte de adunarea generală și include ordinea de zi.
O adunare generală extraordinară va putea, în plus, să fie convocată de Președinte sau o pătrime (1/4) din membri în condițiile de mai jos: la cererea scrisă adresată Președintelui Consiliului de administrare.
Articolul 11
Membrii vor putea fiecare să fie reprezentați în adunarea generală de unul din membri sau un terț, având o procură specială în acest sens. Fiecare membru nu va putea totuși să fie titularul a mai mult de două (2) procuri.
Exceptând dispoziția contrară din prezentul act constitutiv, adunarea generală nu va delibera valabil decât dacă jumătate (1/2) din membri sunt prezenți sau reprezentați.
Articolul 12
Exceptând cazurile excepționale prevăzute prin prezentul act constitutiv, rezoluțiile sunt luate cu majoritatea simplă a membrilor prezenți sau reprezentați și ele sunt aduse la cunoștința tuturor membrilor prin email.
Articolul 13
Adunarea generală se va putea ține pe cale electronică pe forumul oficial al Asociației.
Timp de treizeci și șase (36) de ore, membrii vor avea posibilitatea de a delibera legat de subiectul rezoluțiilor de adoptat.
Fiecare membru al asociației va avea un nume de utilizator și o parolă care vor fi înregistrate atât pe forumul asociației, cât și pe site-ul Web.
La finalul celor treizeci și șase (36) de ore, Președintele va pregăti un rezumat al discuțiilor, al propunerilor, al propunerilor de modificare, mai ales, care va fi elaborat sub forma unui proces-verbal și îl va publica pe site internet al Asociației.
Toate punctele acestui proces-verbal vor fi supuse votului membrilor prin vot electronic pe site Web al Asociației.
Membrii vor dispune de un termen de treizeci și șase (36) de ore pentru a-și exprima votul cu privire la rezoluțiile luate în procesul-verbal.
Rezultatul voturilor va fi publicat la finalizarea termenului mai sus menționat.
Articolul 14. Procesul-verbal al Adunării
Este stabilit un proces-verbal după fiecare reuniune a Adunării Generale, semnat de membrii Consiliului de Administrare.
Aceste procese-verbale – exceptând cele care vor fi elaborate prin act notarial – vor fi păstrate, prin grija președintelui, în forma lor materială originală, la sediul asociației sau la birou într-un registru special.
Toate procesele-verbale vor fi scanate și stocate electronic pe suport magnetic și în cloud al contului Google al asociației (Google Drive).
Fiecare membru al asociației, la cerere, primește o copie electronică a procesului-verbal.
Exceptând dispoziția contrară a legii, copiile și extrasele acestor procese-verbale vor fi înmânate terților, nu vor fi prezentate tribunalului sau înaintea organelor de anchetă decât dacă au semnătura olografă a Președintelui Consiliului de Administrare pe fiecare pagină emisă. Fără această semnătură, documentele respective sunt lovite de nulitate.
Articolul 15. Consiliul de administrare (organ de administrare)
1. Asociația este administrată de un consiliu compus din trei (3) administratori.
2. Consiliul are toate puterile de administrare și de gestiune sub rezerva atribuțiunilor adunării generale.
3. Consiliul alege din cadrul său un președinte, un secretar și un trezorier (eventual vice-președinți, etc.).
4. Consiliul de administrare poate încredința unei persoane, membru sau nu al Consiliului de administrare, administrarea zilnică și reprezentarea asociației legată de administrarea zilnică. Persoana însărcinată cu administrarea zilnică va putea acționa individual. Această dispoziție este opozabilă terților în condițiile prevăzute de lege. Orice restricție adusă puterii de reprezentare atribuită persoanei însărcinată cu administrarea zilnică este inopozabilă terților chiar dacă este publicată. Persoana însărcinată cu administrarea zilnică va purta titlul de „Administrator Delegat” sau de „Director Executiv”, după cum este membru sau nu al Consiliului de Administrare.
5. Consiliul de administrare poate însărcina mai multe persoane cu administrarea zilnică. În acest caz, ele vor trebui să acționeze în comun.
6. Identitatea delegatului sau a delegaților cu administrarea zilnică va fi depusă la grefa Tribunalului Societăților și publicată în anexele Monitorului Belgian.
7. Consiliul poate, în plus, să confere pe răspunderea sa puteri speciale și determinate uneia sau mai multor persoane.
Articolul 16. Numiri
Administratorii sunt numiți de adunarea generală pentru un mandat de doi (2) ani, reînnoibil.
În cazul eliberării în timpul unui mandat, adunarea generală (sau consiliul de administrare) poate desemna un înlocuitor care îndeplinește mandatul celui pe care îl înlocuiește.
Administratorii pot fi revocați de adunarea generală decizând cu majoritatea a două sferturi din membrii efectivi prezenți sau reprezentați.
Articolul 17. Reuniuni
Consiliul se reunește la convocarea specială a Președintelui Consiliului de administrare.
Convocarea este transmisă, cu cel puțin trei (3) zile înainte de întrevedere, prin scrisoare, fax, email sau orice alt mijloc de comunicare și include ordinea de zi.
Un administrator poate cere să fie reprezentat de un alt administrator care nu poate fi titularul a mai mult de o procură.
Consiliul nu poate delibera valabil decât dacă cel puțin majoritatea membrilor săi sunt prezenți sau reprezentați. Rezoluțiile sale sunt luate cu majoritatea simplă a administratorilro prezenți sau reprezentați. În cazul partajării votului, cea a președintelui este preponderentă.
Articolul 18. Conflict de interese
Dacă un Administrator are, direct sau indirect, un interes opus naturii patrimoniale a unei decizii sau a unei operațiuni ce țin de Consiliul de administrare, acesta trebuie să comunice celorlalți Administratori înainte de deliberarea Consiliului de administrare. Declarația sa, precum și motivele care justifică interesul opus care există în cazul Administratorului vizat, trebuie să figureze în procesul-verbal al Consiliului de administrare care va trebui să ia decizia. În plus, el trebuie să informeze despre aceasta eventualul Auditor. Consiliul de administrare descrie, în procesul-verbal, natura deciziei sau a operațiunii și o justificare a deciziei care a fost luată, precum și consecințele patrimoniale pentru asociație. Raportul eventualului Auditor trebuie în plus să conțină o descriere separată a consecințelor patrimoniale care rezultă pentru asociație din deciziile Consiliului de administrare, care ar avea un interes opus în sensul acestui articol.
Administratorul vizat nu poate asista la deliberările Consiliului de administrare legate de aceste operațiuni sau la aceste decizii, nici nu poate lua parte la vot. Acest articol nu se aplică atunci când deciziile Consiliului de administrare vizează operațiuni obișnuite încheiate în condiții normale pentru operațiuni de aceeași natură.
Articolul 19. Reprezentare
Toate actele care angajează asociația sunt, exceptând procurile speciale, semnate de Președintele Consiliului de administrare sau de Directorul executiv acționând împreună, care nu vor avea de justificat față de terți puterile conferite în acest sens.
Acțiunile judiciare, atât în solicitare cât și în apărare, sunt urmărite de Consiliul de administrare reprezentat de președintele său sau de un administrator desemnat în acest sens de către acesta.
Articolul 20. Grupe de lucru
Membrii și orice entitate administrativă a Asociației pot propune crearea oricărui grup de lucru, mai ales „Comisia Executivă”, „Unități Operaționale”, „Grupe de Proiect”, „Grupe Consultative”.
Membrii Grupelor de Lucru sunt desemnate de entitatea administrativă a Asociației sau de un membru individual care a constituit Grupul de Lucru.
Grupele de Muncă vor fi aprobate de Consiliul de Administrare, care va veghea de asemenea la respectarea intereselor și a punctelor de vedere ale Asociației.
Grupele de Muncă pot funcționa, delibera și exprima avizul în mod independent, respectând în același timp misiunile, activitățile și regulamentele Asociației.

Capitolul 2: Contabilitate
Articolul 21. Exercițiul contabil și conturile anuale
Exercițiul social se finalizează la treizeci și unu decembrie a fiecărui an.
Primul exercițiu contabil începe din această zi și se finalizează la treizeci și unu decembrie 2020.
Sub rezerva aplicării dispozițiilor legii belgiene din 17 iulie 1965 privitoare la contabilitatea societăților în cazurile prevăzute de lege, consiliul de administrare este obligat să supună contul exercițiului scurs și bugetul exercițiului următor aprobării adunării generale care va decide în cadrul celei mai apropiate următoare adunări.
Articolul 22. Control
În cazurile prevăzute de lege, consiliul de administrare va încredința controlul financiar al asociației unuia sau mai multor auditori la alegerea sa.

TITLUL 3. MODIFICAREA ACTULUI CONSTITUTIV ȘI DIZOLVARE
Articolul 23
Fără prejudiciul legii, orice propunere care are ca obiect o modificare a actului constitutiv sau dizolvarea asociației trebuie emisă de consiliul de administrare sau de cel puțin jumătate din membrii activi ai asociației.
Consiliul de administrare trebuie să aducă la cunoștința membrilor asociației cu cel puțin trei luni înainte data adunării generale care va decide asupra numitei propuneri.
Adunarea generală nu poate delibera în mod valabil decât dacă reunește două treimi din membrii, cu drept de vot deliberativ, prezenți sau reprezentați ai asociației.
Nici o decizie nu va fi primită dacă nu este votată cu majoritatea a două treimi din voturi.
Totodată, dacă această adunare generală nu reunește două treimi din membrii asociației, o nouă adunare generală va fi convocată în aceleași condiții ca mai sus, care va decide definitiv și valabil asupra propunerii respective, cu aceeași majoritate de două treimi din voturi, indiferent de numărul membrilor prezenți sau reprezentați.
Deciziile care se referă la atribuții, mod de convocare, mod de decizie a organului general de conducere a asociației, precum și condițiile în care rezoluțiile sale sunt aduse la cunoștința membrilor, și/sau care se referă la condițiile de modificare a actului constitutiv, de dizolvare și de lichidare a asociației, și destinația patrimoniului asociației, vor fi constatate prin act autentificat depus la dosarul păstrat de grefa Tribunalului Societății și publicat în Monitorul Belgian.
În plus și conform legii, rezoluțiile de modificare a scopului sau a scopurilor asociației nu vor avea efect decât după aprobarea de către Rege de asemenea publicată în monitorul belgian. Celelalte decizii de modificare a mențiunilor statutare trebuie comunicate pentru acceptare de către ministrul belgian care are Justiția în atribuțiile sale sau delegatului său.
Articolul 24. Lichidarea și afectarea activului
În cazul dizolvării judiciare sau voluntare, adunarea generală va desemna unul sau mai mulți lichidatori și va fixa modalitatea de lichidare a asociației.
Eventualul activ net, după lichidare, va fi afectat unei persoane juridice fără scop lucrativ de drept privat, internațional sau nu, care să continue realizarea unui scop similar celui al asociației sau, în lipsă, cel puțin, un scop dezinteresat.

TITLUL IV. DISPOZIȚII GENERALE
Articolul 25. Alegerea domiciliului
Pentru executarea prezentului act constitutiv, orice membru efectiv sau aderent, administrator sau lichidator, domiciliat în străinătate, își alege domiciliul la sediul social al asociației unde orice notificare îi poate fi valabil făcută.
Articolul 26. Drept comun
Pentru tot ceea ce nu este prevăzut în prezentul act constitutiv, se va face trimitere la lege și clauzele contrare la dispozițiile imperative considerate nescrise.
Articolul 27. Competența juridică
Pentru toate litigiile între asociație, membrii săi, asociați, obligatari, administratori, auditori și lichidatori legate de afacerile asociației și de executarea prezentului act constitutiv, competența exclusivă este atribuită tribunalelor unde se află sediul social, mai puțin în cazul când asociația renunță la acestea în mod expres.

III. DISPOZIȚII TRANZITORII
PRIMA ADUNARE GENERALĂ
Asociația fiind astfel constituită, fondatorii reuniți în adunare generală extraordinară, iau în unanimitate următoarele decizii:
a) numirea administratorilor
Numărul administratorilor este fixat la trei (3). Sunt numiți în aceste funcții:
1) Domnul IVAN Laurențiu – Cristinel, mai sus menționat.
2) Domnul IANCU Cătălin – Mihăiță, mai sus menționat.
3) Domnul TUTU Dumitru – Gabriel, mai sus menționat.
Care intervin în prezentele, reprezentați așa cum este menționat mai sus, și acceptă.
Numitele mandate :
– sunt exercitate cu titlu gratuit,
– încetează imediat după adunarea ordinară din 2021.
b) numirea auditorilor
Dat fiind că din estimările făcute cu bună credință rezultă că pentru primul său exercițiu, asociația răspunde criteriilor legale, se decide a nu se numi nici un auditor.
c) adresa sediului
Adunarea declară că sediul asociației este situat la 1140 Evere, Avenue Jules Bordet 160/16.
d) site internet
Adunarea declară că site-ul internet al asociației este:
www.ai-cnd.com
e) procură pentru formalități
Domnul Laurențiu – Cristinel IVAN, Domnul Cătălin – Mihăiță IANCU, Domnul Dumitru – Gabriel TUTU, toți trei mai sus menționați și reprezentați așa cum s-a spus, acționând în calitatea lor precitată de administratori, declară că împuternicesc, pe o perioadă nelimitată cu posibilitate de substituire, pe
Domnul Laurențiu – Cristinel IVAN, pentru ca în numele său și pentru contul asociației, ca urmare a constituirii sale, prin intermediul unui ghișeu al societăților recunoscut la alegerea sa, să execute toate formalitățile administrative post-constituire.
Mandanții declară în plus că au fost suficient informați cu privire la costul prestațiilor, obiect al prezentului mandat.
Aceste puteri se referă la toate schimbările, înscrierile, radierile și toate celelalte formalități pentru decizii luate în trecut sau pe viitor.
PRIMUL CONSILIU DE ADMINISTRARE
Administratorii numiți mai sus, reuniți în consiliu, au desemnat ca:
Președinte al Consiliului de Administrare pe:
Domnul Laurențiu – Cristinel IVAN, mai sus menționat
Vice-președinte al Consiliului de Administrare pe:
Domnul Cătălin – Mihăiță IANCU, mai sus menționat
Trezorier pe:
Domnul Dumitru – Gabriel TUTU, mai sus menționat.
În consecință, acesta din urmă poate singur:
Să ia și să primească de la Banca Națională din Belgia, de la Trezoreria din Belgia, de la toate casele publice și toate administrațiile, asociațiile sau persoanele de orice natură, toate sumele sau valorile care ar putea fi datorate asociației, în principal, dobânzi și accesorii, indiferent de cauză, să retragă toate sumele sau valorile consemnate; din orice sumă sau valoare primită, să dea chitanță valabilă și să descarce în numele asociației; să plătească în principal, dobânzi și accesorii, toate sumele pe care asociația le-ar putea datora.
Să deschidă pe numele asociației toate conturile în bancă sau la birourile de cecuri poștale.
Să semneze, să negocieze, să arhiveze toate efectele de plată, mandatele, cecurile, biletele la ordin, bonurile de virament și alte documente necesare; să accepte, să avalizeze toate procesările, să prelungească termenul de procesare sau efectele de plată scadente; să ceară elaborarea și să accepte toate compensațiile, să accepte și să consimtă toate subrogările.
Să retragă în numele asociației, de la poștă, de la vamă, de la toate serviciile de mesagerie și căi ferate sau să primească la domiciliu scrisorile, pachetele, coletele, recomandate sau nu, încărcate sau nu, și cele care au valori declarate; să ceară înmânarea tuturor depozitelor; să prezinte conosamente, scrisori de transport și alte documente necesare; să semneze toate documentele și avizele de primire.
Să elaboreze toate inventarele bunurilor și a valorilor de orice natură ce pot aparține asociației.
Să numească, să revoce, să destituie toți funcționarii și angajații asociației, să le fixeze prelucrările, reducerile, salariile, primele, precum și toate celelalte condiții ale admiterii sau plecării lor.
Să primească toate înscrierile, modificările sau radierile din registrul persoanelor juridice.
Să solicite afilierea asociației la toate organismele ordinului profesional.
Să reprezinte asociația înaintea tuturor administrațiilor publice sau private.
Să substituie unul sau mai mulți mandatari în partea puterilor sale pe care îl numește și pentru durata pe care o fixează.
Enumerarea care precedă fiind enunțiativă și nu limitativă.
CERTIFICAT DE IDENTITATE
Conform articolului 11 din Legea Ventôse, notarul certifică numele, prenumele și domiciliul și, după caz, denumirea și sediul social, al constituantului având în vedere documentele cerute de lege.
DECLARAȚIE DE CONFORMITATE
După investigarea legată de prezenta constituire, notarul semnatar certifică faptul că legea a fost respectată.
ACT
Elaborat și încheiat la data și în locul mai sus menționate.
Părțile constituente și interveniente ne declară că au fost informate în prealabil despre proiectul prezentului act.
Și după citirea comentată, integral privitor la dispozițiile vizate legate de acestea prin lege, și parțial pentru ceea ce este legat de celelalte dispoziții, persoanele prezente și reprezentate așa cum s-a menționat, părțile au semnat împreună cu noi, Notarul.
(urmează semnăturile)
PENTRU ELIBERARE CONFORMĂ ÎNAINTE DE ÎNREGISTRARE ÎN SCOPURI ADMINISTRATIVE.